'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


marți, 4 septembrie 2012

REFOLOSIREA CUTIILOR



Provocările verzi au ca temă luna asta refolosirea cutiilor.

Super ocazie de a-mi pune in practică o idee pe care o rumegam de ceva timp.

Am prin casă tot felul de nimicuri mărunte care pe rafturi nu dau bine. Cutiuţe  in care depozitez nasturi, aţe, bijuterii, biluţe, zaruri, margeluţe, etc. Sunt destul de multe şi ma sufocă atunci când le văd pe rafturi, aşa că am încropit nişte dulăpioare în care să le depozitez astfel încât să nu stea la vedere.

Pentru ele am folosit: cutii de dimensiuni mai mari, dintr-un carton mai gros şi mai rigid, hârtie albă pentru învelit, fâşii din colile pictate de-a lungul timpului cu David (le-am lipit pe marginea cutiilor, ca să nu se vadă urât tăieturile), aracet, foarfecă, şabloane şi carioci de suflat, pentru ornare.
Rezultatul e cel de mai jos:

În dulăpiorul verde, pentru că era mai înalt, am pus şi un raft, făcut tot din carton. Dulăpioarele astfel realizate încap de minune deasupra şifonierului

9 comentarii:

copilarim spunea...

Foarte faine au iesit! Si imi place si cum le-ai ornat cu sabloanele:D. Und emai pui ca astfel de rafturi / dulapioare sunt si foarte usoare si se pot muta destul de repede:D.
felicitari si bafta la provocare:)
cu drag
rux

Gianina spunea...

Foarte frumoase dulapioarele...recunosc ca pana acum n-am auzit de carioci de suflat si sabloanele sunt suprebe...poti sa-mi spui de unde le ai?
Bafta la concurs!

madi spunea...

Rux, Mai am un raftulet asemanator pentru CD-uri. Si am mai facut eu multe din cutii, dar nu erau noi :) iar regulamentul concursului cere ceva nou :)

Gianina, nu sunt sabloane propriu zise. Sunt figurine din acelea care se pun pe perete, se incarca in timpul zilei si lumineaza in intuneric. nu stiu exact cum se cheama. Le-am folosit ca sablon.
Cariocile de suflat le-am gasit la 2,5 lei la o librarie micuta. N-as putea spune exact cum se cheama, ca numele e in rusa sau altceva asemanator. Pot sa le fac o poza daca te intereseaza, sa stii ce sa cauti :)

dulceameacasa spunea...

Minunata idee, mai ales ca e foarte folositoare ( si eu imi ascund maruntisurile, ca si tine, in cutii frumos decorate)...mult succes!

AncaT spunea...

aaa buna idee!!! sa stii ca ti-o ''fur'' :)

Gianina spunea...

A,stiu de care figurine zici,eu am soare,luna,stelute...
Te rog,daca poti,sa-mi arati cum sunt cariocile...

madi spunea...

O sa le fac cat de curand o poza. Am vazut, insa, de curand, la Penny (si intr-o librarie locala) un set de carioci pentru suflat cu sabloane, de la Noriel, mult mai dotat decat ce am eu. Se numeste Suflarici. http://www.noriel.ro/jucarii_copii_Imprimare_pirogravura_etc/jucarie_Suflarici_Starter
Cam pe acelasi sistem sunt si ale mele.

CostelM spunea...

Tot un concurs pentru lucruri/jucarii facute din carton:
http://www.youtube.com/watch?v=Ul9c-4dX4Hk
Poate va fi si o sursa de inspiratie.

Numai bine,
Costel

Micaela Gh spunea...

Frumoase si folositoare.Bafta.