'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


duminică, 4 decembrie 2016

ÎN AȘTEPTAREA CRĂCIUNULUI - ZIUA 4

Ieri am fost invitați la masă la mătușa mea, nașa Elizei. Cât mâncam noi, Moș Nicolae s-a strecurat în casă și a pus în papuci cadouri. David a primit un ursuleț de pluș și o floricică din lemn, care trebuia pictată.

Pentru că ieri eram obosiți și era prea entuziasmat de cărțile Disney, am lăsat pe astăzi această activitate.
Acesta este setul:Iar acesta e David la lucru
Și rezultatul:


Spre seară am zărit ideea felicitărilor cu amprentă   de la Sărbători cu amprentă și mi s-a părut minunată. David a fost și el încântat, așa că am început să lucrăm la felicitări. Le vom definitiva săptămâna viitoare. În ultimii ani nu am reușit să trimitem felicitări. Anul acesta o vom face.


Și, pentru că a prins gustul desenului, înainte de culcare David a decis să facă și un pic de body-painting:Niciun comentariu: