'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


vineri, 23 decembrie 2016

NU E NIMENI MAI NOROCOS CA MINE

De la Moș, David a cerut un Lego Minecraft Portalul final. Mult peste bugetul meu

I-am spus că aceasta este o jucărie pe care și-o poate lua singur atunci când va strânge bani pentru ea. I-am și sugerat diverse variante de a economisi, vedem dacă le pune în practică sau preferă să rămână fără jucărie.

L-am asigurat, în schimb, că Moșul îi va aduce cu siguranță ceva ce îi va plăcea, că va prefera să îi aducă mai multe lucruri care chiar îi vor fi de folos, unele dintre ele chiar și le-a dorit de-a lungul timpului, dar la momentul respectiv nu i le-am putut lua.
Și, cu un buget mult mai mic decât cel pe care-l presupunea Portalul final, Moșul s-a descurcat de minune.

Azi a primit primul cadou. Farmacia Bebe Ardealul din incinta Shopping City Piatra Neamț, a organizat azi ședință foto cu Moș Crăciun. Toți copiii au fost invitați să facă gratuit  poze cu Moșul.
Nu erai obligat să și cumperi din magazin un eventual cadou, dar nu cred că a fost vreun copil care să nu primească și o jucărie aleasă din timp de părinți și predată ajutoarelor Moșului (angajații farmaciei), pentru a fi frumos împachetată, etichetată și pusă în sac.

David a primit o cutie de nisip kinetic cu tăviță de joacă și set de forme litere. Nu se aștepta (avea impresia că moșii ăștia de prin oraș dăruiesc doar dulciuri). Surpriza a fost reală iar bucuria lui a meritat tot efortul meu.

Acasă, în timp ce se juca, după ce mi-a spus de mai multe ori că este foarte fericit, că a fost o zi foarte frumoasă, cea mai frumoasă zi (după întâlnirea cu Moșul a fost și la aniversarea unui prieten unde s-a distrat de minune), a afirmat:

- Nu cred că e nimeni mai norocos ca mine. Poate doar M, că el are Lego Minecraft ăla scump, dar în rest, eu sunt cel mai norocos.

Și încă nu a văzut ce surprize i-a pregătit Moșul pentru duminică.



David, deja surprins că nu primește veșnica pungă cu dulciuri ci un cadou adevărat

Și Eliza a stat de vorbă cu Moșul, chiar dacă era somnoroasă. 



Niciun comentariu: