'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


luni, 5 decembrie 2016

ÎN AȘTEPTAREA CRĂCIUNULUI - ZIUA 5

Nu știu când vine Moș Nicolae la voi, dar la noi a venit deja, când David era la școală. Probabil că s-a gândit că mâine dimineață băiatul nu va avea timp să se joace cu ce primește și a vrut să-i dea răgaz să se bucure de cadouri.

Cam așa arăta raftul de papuci când David a intrat în casă


Bucurie mare și nerăbdare să vadă dacă a primit ceea ce și-a dorit



David a vrut mult, mult, mult, o cutiuță de imitație de lego Minecraft în care Steeve să aibă armură. De fiecare dată când avea ceva bani, băteam orașul în lung și în lat căutând așa ceva. Nu am găsit nicăieri. Ei bine, se pare că Moșul a fost mai norocos 


Al doilea cadou al lui David:



 

Se pare că și eu am fost cuminte


Am primit cartea  Miercuri respirăm  a Ioanei Macoveiciuc


Și nu oricum, cu dedicație din partea autoarei


Cadoul Elizei l-a deschis tot David


Un alt Calendar de advent. Moșul nu a putut alege așa că le-a adus pe amândouă


Gata, am deschis cadourile, să trecem la asamblare



În afară de aceste cadouri, pentru că David a spus răspicat că el nu vrea dulciuri,  moșul a descărcat în ghetuțele tuturor o mulțime de portocale și clementine.
- Ce bine, a zis David. Avem cu ce să facem suc mult timp de acum încolo. Mami, sunt cele mai faine cadouri pe care le puteam primi!

Vouă ce v-a adus Moșul?

Niciun comentariu: